Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja & odgovori

Vse o Kamere.si

Kamere.si je specializirana trgovina za video nadzorvarnostne kamereprotivlomne sistemedomofone in hišno avtomatizacijo.

Imamo že več kot 19 let izkušenj s področja prodaje in montaže sistemov za tehnično varovanje ter avtomatizacijo, za domove in podjetja.

Obiščete nas lahko tudi v živo na:

Cesta XIV. divizije 51
2000 Maribor, Slovenija

Prodaja: ponedeljek – petek od 7. do 16. ure
Servis: ponedeljek – petek od 7. do 15. ure

Poštnina pri naročilu nižjemu od 50EUR znaša 4,2EUR. Pošiljke se pošiljajo s Pošto Slovenije.

Prevzem blaga je možen tudi na lokaciji podjetja.

Vse o Produktih

“Internet protokol” kamera ali krajše IP kamera, je vrsta video kamere novih generacij, namenjena za video nadzor vašega doma, nepremičnin ter vseh vrst gospodarskih objektov z okolico.

Z razliko od analognih kamer, se IP kamere povezujejo v mrežo preko internetne povezave (Internet protokol).

Več o IP kamerah

IP kamere lahko delujejo tudi brez internetne povezave. V tem primeru se podatki vašega video nadzora beležijo na snemalno napravo, posnetke pa pregledujete zgolj preko zaslona in računalniške miške, ki je priklopljena v snemalnik (NVR).

Snemalnik (NVR) je specializiran računalniški sistem, ki vključuje specializirano programsko opremo za zajem posnetkov ter nam omogoča njihovo manipulacijo.

Poznamo SNVR in PC snemalnike.

SNVR je samostojna snemalna naprava, na kateri je nameščena specializirana programska oprema za vršenje video nadzora. SNVR je osnovan na operacijskem sistemu Linux. SNVR je uporabniku najbolj prijazna izbira, saj je v večini primerov primeren za takojšno uporabo (“Plug & Play”).

PC baziran snemalnik je osebni računalnik, ki ga namensko sestavimo, da nam bo služil kot snemalna naprava. Osnovan je na operacijskem sistemu Windows. PC snemalniki so večinoma namenjeni naprednim uporabnikom, ki potrebujejo zahtevnejše sisteme, kot so kontrole pristopa, vsebujejo več 10 kamer ipd.

Tehnična vprašanja

Namestitev je odvisna od vrste varnostnih kamer ter sistema. Poznamo dva sistema, IP Kamere ter WiFi kamere.

Pri IP kamerah potrebujemo UTP Ethernet kabel (Cat5.e), za povezavo do snemalnika. Ta kabel omogoča prenos videa in napajanje (PoE) kamere.  PoE napajanje deluje v primeru, da imamo snemalnik, ki nam to omogoča.

WiFi kamere uporabljajo napajalni kabel, komunikacija s snemalnikom pa poteka preko WiFi omrežja.

WDR (Wide Dynamic Range) je tehnologija za zagotavljanje kakovostne slike v različnih svetlobnih pogojih, predvsem v slabih svetlobnih pogojih.

Poznamo t.i. pravi WDR (True WDR) in digitalni (DWDR).

Luks je merska enota, ki meri količino svetlobe, katera pada na predmet. Na splošno je en Luks enak svetlobi, ki jo ustvari ena sveča (na razdalji enega metra).

Večina naših varnostnih kamer je “No Luks” oziroma ničelni Luks, kar pomeni, da so sposobne ustvariti vidno sliko v popolni temi s pomočjo svojih infrardečih LED reflektorjev.

Varnostne kamere se nahajajo v rangu pod 1 luks, ponavadi med 0,05 do 0,002 luksa, kar je zelo malo svetlobe oziroma je skorajda ni.

Za opazovanje nočne slike, potrebuje kamera infrardečo svetlobo. Infrardeča svetloba pa pada tik zunaj vidnega elektromagnetnega spektra in je človek z očesom ne vidi. Vse barve, ki jih vidimo se nahajajo v vidnem delu spektra.

Zato v slabih svetlobnih razmerah kamera ne more zaznati valovne dolžine vidne svetlobe. Namesto tega zazna valovno dolžino infrardeče svetlobe, ki ni del vidnega spektra in je zato črno-bela.

Format izvoženih posnetkov je v *.AVI zapisu.

Programska oprema

Če niste našli želenega odgovora - Vprašajte nas!

2 + 1 = ?

© Kamere.si, Vse pravice pridržane.
Copy link
Powered by Social Snap